nie ma co popadać w paranoję, 1 szklanka coli zero w tygodniu nie zaszkodzi, pita codziennie już może :-) . to, że nie ma cukru to OK, też uważam, że chemiczne słodziki w rozsądnych ilościach są OK, mimo że ich nie stosuję. trzeba tylko pamiętać, że siedzi tam jeszcze pełno innego syfu. To samo z rafaello i innymi tego typu rzeczami, gdzie [...]
lazar.novovic Ja olej kokosowy, czekolada gorzka (85/90%) no i czasem wpada twaróg i tłustsze mięso. Nasycone warto włączyć do diety ale też nie można z nimi przesadzać zresztą jak ze wszystkim ;)
Jak wiele dodatkowych spalonych kalorii da mi naprawdę pikantny posiłek? Załóżmy, że posiłek ma 600kcal (cyc+ryż+warzywa+parę gram tłuszczu (oliwa/olej kokosowy)), o ile w ogóle można mówić, że posiłek przyprawiony chilli i pieprzem cayenne w sporych ilościach coś da.
Dzięki za pomoc :) Wczoraj zaliczyłem pierwsze wieczorne cardio - 20 min orbitrek, BCAA, prysznic, kolacja (130g tunczyn, 50g ryz paraboliczny, 10g olej kokosowy, 150g warzywa) i regeneracja. Popołudniu foty dodam. Zmieniony przez - kristek86 w dniu 2016-09-20 08:37:46
Zobacz w tabelach. Trochę nasyconych w nich jest, ale również jednonienasycone. Policz sobie z ciekawości ile Ci wychodzi. Dobre źródła nasyconych do olej kokosowy, wiórki. Z lnianym nie przesadzaj. Ok 30ml dziennie wystarczy. Zmieniony przez - domer w dniu 2014-09-10 13:22:39
zjedz sobie kuskus albo ryż, po co oba łączyć. Smażyć na oliwie można np na oliwie z oliwek krótkotrwale do ok 20 min powyżej, masło klarowane, olej kokosowy czy smalec.
zależy jaki czas obróbki, jak do ok 30 min to i na oliwie z oliwek mozesz, później to olej kokosowy, smalec, masło klarowane. A najlepiej to masło sobie kup 500g ok 13 zł. Ja na tym wszytsko robię, do kurczaka np pamu używam http://www.sfd.pl/sklep/Berkley%26Jensen_Bezkaloryczny_olej_do_sma%C5%BCenia-opis914.html
Miau masełko do duszenia jak najbardziej, ale jeśli chodzi o dłuższe smażenie, to albo musisz je sklarować, albo użyć smalcu, oleju palmowego albo kokosowego Ta marynata z oliwą do duszenia może być, bo temperatura nie jest aż tak wysoka, ale do smażenia się nie nadaje. nie smaze nic aż tak długo. wołowinę tylko chwilę, tak, żeby ją lekko [...]